Smart casual – sau cum să combini inteligent eleganța cu lejeritatea

Mai mult ca sigur, măcar o dată ați primit o invitație la un eveniment la care dress-code-ul era o ținută smart casual. Ce înseamnă asta, cum ar trebui să vă alegeți hainele ca să vă încadrați și ce accesorii sunt recomandate, veți afla în rândurile ce urmează.

În ultimii ani, ținutele smart-casual au devenit extrem de populare, fiind adoptate de persoane din întreaga lume. Designerii vestimentari ies an de an cu noi idei pentru ca această direcție stilistică să se poată regăsi în orice dressing. Iar bugetul nu este o problema. Pentru a nu da greș, ar trebui să știți exact ce reprezintă acest stil, pe care îl puteți adopta în orice moment al zilei, reușind să scoateți în evidență frumusețea și originalitatea. E bine să țineți cont atât de articolele vestimentare, cât și de încălțăminte și accesorii.

Din punct de vedere fashion, smart casual este de fapt, o îmbinare între casual (însoțit de simplitatea lui) și rafinament. Dar atenție, nu e suficient să punem împreună niște obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte specifice acestor coduri, ci trebuie sa fim undeva la granița dintre casual și o ținută formală.

Putem purta acest stil confortabil și soficticat în acelasi timp, la nunți, botezuri, întâlniri de afaceri, la cine elegante sau la locul de muncă. Nu trebuie însă să confundăm stilul cu business casual, unde nu sunt premise articole foarte stylish, ci mai degrabă croieli serioase.

Începeți să vă conturați ținuta de jos în sus, alegând pantaloni sau fuste care să transmită despre voi că sunteți preocupate să arătați impecabil, fără a vă stresa. De exemplu, la birou sunt potriviți pantaloni chino sau slacks din bumbac sau stofă, pantalonii din denim, însă nu cei rupți, ori fuste clasice cloș sau tip creion, în nuanțe închise de: maro, gri, negru sau albastru, care apropo, este culoarea anului, desemnată de Institutul Pantone.

Pentru partea de sus, puteți alege sacouri purtate peste un tricou de bumbac simplu, sau cămăși  ori bluze elegante în culori deschise precum – bleu, alb și verde. În completarea ținutei veniți cu o pereche de pantofi casual Oxford, o pereche de sandale rafinate sau botine lejere. În privința accesoriilor, optați pentru  ceva discret la gât, un ceas ori o brățară elegantă. Gențile trebuie să fie și ele statement, de dimensiuni medii și neapărat de calitate.

De asemenea, pălăriile  vă pot completa outfit-ul, mai ales dacă vă petreceți timpul în aer liber.

Dacă în schimb ieșiți la o cină romantică și vreți să abordați stilul smart casual, alegeți o rochie de cocktail purtată peste un top sau de ce nu, un costum pe care să-l scoateți din tipare prin elemente glitter sau o pereche de pantofi comozi.

Cele care doresc să fie altfel la o nuntă de exemplu, pot apela liniștite la combinații de pantaloni și topuri spectaculoase, la salopete sexy sau la costume deux-pieces , care să lase să se vadă…. ceva mai mult.

Așadar, dragile noastre, stilul Smart Casual nu e unul intangibil și dacă îl veți adopta, cu siguranță veți atrage toate privirile. Țineți cont de indicațiile noastre și mixati piesele sofisticate cu cele cât mai practice, care conferă eleganță și confort.

În cele din urmă nu uitați că în afară de un aspect mai frumos, a aborda un stil corect poate înseamnă și modalitatea prin care vă puteți îmbunătăți relațiile cu cei din jur. Pentru că da, trăim într-o epocă în care aspectul spune multe despre noi! Vă așteptăm în magazinele noastre Brands’ War din Otopeni și Magheru, pentru a vă alege ținuta perfectă smart casual.

Cu Drag de Stil – Echipa Brands’ War!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu