Este vară, ne bucurăm de soare, dar în același timp, nu uităm că trebuie să ne și protejăm de razele puternice ale acestuia. Mai ales când vine vorba de scalp, păr, ten sau chiar decolteu. Lucrurile par simple, cumpărăm o pălărie, însă când vine vorba de un look impecabil, deja intervin semnele de întrebare….

Ce tip de pălărie este și practică dar și stylish în același timp? Pentru că da, acest accesoriu atât de util îți poate transforma ținuta într-una șic și interesantă, chiar și pe plajă, în combinație cu un costum de baie care să te avantajeze.

Partea bună este că pe piață găsim o gamă largă de modele și că putem alege ceva potrivit pentru fiecare dintre noi. Dacă ar fi sa facem o diferențiere, pălăriile sunt de cateva tipuri:

Pălăria Fedora – inspirată din ținutele masculine

Pălăria Floppy – ideală pentru mersul la plajă

Pălăria de tip Cowboy – perfectă pentru o ținută rodeo

E bine de știut faptul că atunci când alegeți pălăria de soare, trebuie să țineți cont și de forma feței. Iată câteva sfaturi:

Dacă aveți fața rotundă, cele mai potrivite pălării pentru voi sunt cele cu boruri largi. Iar ca pont, încercați să lăsați fruntea la vedere, astfel se va oferi un efect de alungire.

Doamnele și domnișoarele cu fața pătrată trebuie să aleagă pălăriile asimetrice, pentru a echilibra proporțiile. De evitat în acest caz sunt șepcile cu cozorocul voluminos.

Dacă în schimb aveți o față alungită, fugiți de borurile scurte și de pălăriile alungite spre creștetul capului. Optați pentru o acoperire cât mai mare a frunții, pentru a scurta vizual chipul.

Norocoase sunt cele care au fața în formă de inimă. Acestea pot alege orice model de șapcă, ori pălărie, însă atenție, e bine totuși să probați înainte de a cumpăra. Pentru că, asemeni oricărui articol vestimentar, și acest accesoriu este pe mărimi, așadar poate fi ori prea strâmt, ori prea larg.

Nu numai forma feței este un factor important. Mare atenție și la înălțimea voastră. Fețele minione e bine să opteze pentru pălăriile nu foarte voluminoase. Dacă totuși vă place acest tip, urmăriți ca borurile să nu depășească linia umerilor.

Cât despre culori, și acestea sunt importante, dar nu este nevoie să asortați pălăria cu ținuta. De pildă, dacă porți un outfit alb, pălăria sau șapca vor avea o culoare care să contrasteze și să scoată în evidență ceea ce purtați. Iar dacă alegeți o culoare neutră, să știți că o puteți accesoriza cu o panglică într-o nuanță îndrăzneață și cu o pereche de ochelari de soare care să iasă în evidență.

Există însă și momente în care întreg outfit-ul vostru trebuie să fie impecabil și asortat perfect. Iar pentru inspirație, puteți urmări aparițiile celor din casele regale, din ale căror ținute nu lipsesc pălăriile accesorizate cu pene, dantelă, pietre prețioase, ori broderii.

Așadar, vara asta purtăm pălărie! Vom avea un farmec aparte și ne va insufla un aer rafinat. Asta bineînțeles, dacă ținem cont de aceste câteva sfaturi prețioase!

Cu Drag de Stil – Echipa Brands’ War! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu